Vineri, 08.11.2019, Uniunea Naționalǎ a Patronatului Român împreunǎ cu partenerii SC SOV Consulting SRL, SC Clemon SRL și SC Hexalina SRL au organizat Conferința de lansare a proiectului” „Uniunea Naționalǎ a Patronatului Român Sprijinǎ Competențele”, proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Este al 2-lea și cel mai important proiect din existența UNPR.

Obiectivul general al proiectului este: „Îmbunǎtǎțirea nivelului de competențe profesionale și socio-personale pentru 326 persoane din Regiunea Nord Vest (Județele Cluj, Maramures, Satu Mare, Bihor, Sǎlaj, Bistrița-Nǎsǎud) angajați în întreprinderi care activeazǎ în domeniile identificate conform SNC și SNCDI. Totodatǎ este vizatǎ creșterea capacitǎții a 36 de întreprinderi (IMM-uri), care activeazǎ în domeniile SNC și SNCDI, de a derula programe de învǎțare, din care cel puțin 3 vor introduce programe de învǎțare la locul de muncǎ la 6 luni dupǎ finalizarea sprijinului.”

Obiectivele specifice vizeazǎ formarea profesionalǎ a 326 de angajați din Regiunea de NV pentru ași îmbunǎtǎți competențele asupra utilizǎrii TIC, a creșterii eficienței energetice și respectiv cele sociale  și civice dar și prin calificarea într-una din meseriile specifice domeniilor de activitate ale angajatorului.  Dasemenea angajatorii, 36 de intreprinderi care activeazǎ în domeniile identificate conform SNC si SNCDI din Regiunea Nord-Vest, vor beneficia de  servicii specializate de sprijin pentru creșterea capacitǎții a  de a implementa programe de formare la locul de muncǎ.

La eveniment au mai participat și reprezentanții UNPR Satu Mare (dl. Tiberiu Markos) și UNPR Sălaj (dl. Alin Buză).

Valoarea totală a proiectului (lei): – 4.326.391,70

Valoarea cofinanțării UE (lei): – 3.548.339.04

Biroul de presă UNPR