Președintele Uniunii Naționale a Patronatului Român, Ioan Lucian, împreună cu vicepreședintele Florin Balint au avut la Târgu Mureș o întrevedere cu președintele Camerei Bilaterale de Comerț și Industrie România-Japonia. Practic, această întâlnire face parte din seria de acțiuni comune care se vor concretiza prin colaborări concrete între companiile românești și cele japoneze, pe următoarele domenii:
1. Turism
2. Industrie grea
3. Exporturi de vinuri, miere și brânză în Japonia
4. Proiecte comune Smart City
Sunt în pregătire realizarea unor programe turistice pe zona Transilvania și Moldova. Vor fi invitați să participe câțiva tur operatori japonezi în prima parte a anului 2020 la un infotur, în cele mai semnificative zone turistice din Transilvania și Moldova.
Se caută soluții comune, prin care producătorii de vin din România să fie încurajați și susținuți în exportul de vinuri în Japonia.
EMSIL, companie membră a Uniunii Naționale a Patronatului Român, din domeniul industriei grele, a făcut deja primii pași în dezvoltarea unor relații comerciale cu firme similare din Japonia. Încurajăm și alte companii membre să apeleze la noi pentru a le facilita realizarea unor legături serioase pe piața japoneză.
Programele comune Smart City vor fi propuse mai multor primării din România.
Coordonatorul din partea UNPR a activităților comune România-Japonia, este domnul Florin Balint care deține și funcția de vicepreședinte al acestei Camere.
Datele de contact ale domnului Florin Balint, pentru cei interesați de piața japoneză, sunt:
Florin Balint
Tel: 0771 213 649
Biroul de presă
Uniunea Națională a Patronatului Român