Stimați membri,

Mai jos regasiti apelul Uniunii Naționale a Patronatului Român, de solidaritate a tuturor organizațiilor patronale și a corpurilor profesionale din România:

Apel la solidaritate

Către reprezentanții mediului de afaceri din România

In atenția domnului  președinte:

MIHAI DARABAN – Camera de Comerț și Industrie a României

FLORIN JIANU – Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii

GEORGE PĂUNESCU – Uniunea Generale a Industriașilor din România

IONEL BORȘ – Confederația Patronală din Industrie

GHEORGHE NAGHIU- Confederația Patronatul Român

DRAGOȘ ANASTASIU – Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană

MUHAMMAD MURAD – Federația Patronatelor din Turismul Românesc

Având în vedere contextul actual, generat de criza COVID 19, mediul de afaceri din România are nevoie de unitate și solidaritate.

Acum mai mult ca oricând trebuie să facem ce nu am făcut până acum.

Să hotăram, că împreună putem face mult mai mult pentru mediul de afaceri din România și că solidaritatea tuturor celor care reprezintă mediul de afaceri este absolut necesară de acum înainte.

Privind cu realism, trebuie să recunoaștem că fiecare entitate juridică care reprezintă interesele mediului de afaceri din România, nu are forța, capacitatea, ca, singură să acopere toate nevoile celor câteva sute de mii de firme înregistrate pe teritoriul României. De aceea recunoscându-ne unii altora meritele și realizările de până acum și respectându-ne existența în folosul comunității de afaceri, indiferent cât suntem de mari sau mici ca organizație, trebuie să decidem că; fără să ne pierdem identitatea proprie, putem merge împreună, să reprezentăm sau să apărăm interesele companiilor private din România, acționând unitar, măcar pe cîteva din problemele fundamentale cu care se confruntă mediul de afaceri.

Câtă greutate și ce amploare ar avea demersurile făcute de fiecare confederație, dacă ar fi susținute de toate celelalte organizații patronale?

Domnilor președinți,

Uniunea Națională a Patronatului Român, cea mai veche confederație patronală din România, consideră că, acum în aceste vremuri grele e timpul să ne unim forțele și să încheiem: ‘’Acordul pentru România’’, al organizațiilor patronale.

În 22 de județe din țară la această oră, 142 de organizații patronale și corpuri profesionale au aderat la proiectul de coagulare a mișcării patronale și al corpurilor profesionale din România, transmițând un semnal clar, pentru unitate, pentru solidaritate.

Sunt organizații județene ce fac parte din aproape toate structurile patronale naționale ale României. Haideți să ne alăturăm lor și la nivel național și să realizăm în sfârșit ‘’Acordul Național’’ de colaborare al reprezentanților mediului de afaceri.

Propunem ca, Camera de Comerț și Industrie a României, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii, Uniunea Generală a Industriașilor din România, Confederația Patronatul Român, Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană , Federația Patronatelor din Turismul Românesc și alte confederații să se implice în atragerea tuturor organizațiilor patronale de pe teritoriul României, în acest proiect unic după Revoluția din 1989.

Domnule președinte MIHAI DARABAN,

Domnule președinte FLORIN JIANU,

Domnule președinte GEORGE PĂUNESCU,

Domnule președinte IONEL BORȘ,

Domnule președinte GHEORGHE NAGHIU,

Domnule președinte DRAGOȘ ANASTASIU,

Domnule președinte MUHAMMAD MURAD, 

sunt convins că vă veți alătura eforturilor noastre de apropiere și conlucrare între toate entitățile juridice ce reprezintă mediul de afaceri din România și că Acordul va prinde viață.

București
18.03.2020

IOAN LUCIAN
Președinte
Uniunea Națională a Patronatului Român