INFORMARE

Marți 23.06.2020, delegația UNPR condusă de președintele Ioan Lucian și din care au mai făcut parte: Mihaela Rus (prim-vicepreședinte) ,Florin Balint (vicepreședinte) și Anamaria Bota (președinte comisie juridică a UNPR), s-a întâlnit cu prorectorul Universității Babeș-Bolyai, Dan Lazăr, și prorectorul Univerisității Tehnice din Cluj Napoca, doamna Daniela Popescu.

Discuțiile purtate cu cei doi reprezentanți ai celor două prestigioase universități,s-au axat pe:

– programul de finanțare Innotech Student

-abordarea domeniului de cercetare-inovare Classrooom 3.0,privind modernizarea procesului de învățământ prin utilizarea metodelor și tehnologiilor moderne susținute de realitatea augmentată și virtuală. Realizarea unor centre de cercetare-inovare folosind realitatea augmentată și virtuală.
-realizarea unor centre de cercetare

Vicepreședintele UNPR a făcut o prezentare a posibilităților de abordare comună (UNPR-UBB,UNPR-UTCN) a programelor de finanțare InnotechStudent. “Este în interesul mediului de afaceri din România ca un număr cât mai mare de studenți să demareze proiecte de afaceri folosind aceste fonduri ,noi putând contribui în mod special la analizele planurilor de afaceri ” a subliniat vicepreședintele UNPR.

Cu realizări deosebite în zona tehnologiilor moderne ce folosesc realitatea augmentată și virtuală, reprezentanta UTCN ,doamna prorector Daniela Popescu , a manifestat un interes real pentru o colaboarare concretă cu UNPR,după ce în urma unei discuții foarte tehnice cu expertul UNPR, Florin Balint,a identificat modul concret prin care UNPR poate contribui la realizarea unui centru de cercetare-inovare,ce folosește tehnologiile de ultimă oră.

De altfel UTCN a și înaintat confederației patronale un draft de acord de parteneriat ce va fi semnat dacă părțile vor ajunge la un numitor comun în ceea ce privește colaborarea concretă și eficientă dorită. Cele două întâlniri de la Cluj-Napoca completează o serie de abordări ale UNPR privind mediul universitar, începută săptămâna trecută la Timișoara, cu Universitatea Politehnica Timișoara,universitate ce și-a dat deja acordul unui parteneriat punctual cu UNPR.