Informare

Marți 30.06.2020, delegația UNPR condusă de președintele Ioan Lucian și din care au mai făcut parte: domnul Florin Balint- vicepreședinte și domnul Eugen Cosma- consilier, s-a întâlnit cu rectorul UB- Prof. Univ. Dr. Marian Preda.

Discuțiile purtate cu reprezentantul prestigioasei universități, s-a axat pe:

– programul de finanțare Innotech Student – abordarea domeniului de cercetare-inovare Classrooom 3.0, privind modernizarea procesului de învățământ prin utilizarea metodelor și tehnologiilor moderne susținute de realitatea augmentată și virtuală.

– realizarea unor centre de cercetare-inovare folosind realitatea augmentată și virtuală. Vicepreședintele UNPR a făcut o prezentare a posibilităților de abordare comune (UNPRUB) a programelor de finanțare Innotech-Student: “Este în interesul mediului de afaceri din România ca un număr cât mai mare de studenți să demareze proiecte de afaceri folosind aceste fonduri, noi putând contribui la realizarea planului de afaceri ” a subliniat vicepreședintele UNPR.

Ca a doua mare universitate a României,Universitatea din București, poate fi un partener de excepție pentru mediul de afaceri din România, tocmai de aceea deschiderea pe care a manifestat-o rectorul Universității față de reprezentanții Uniunii Nationale a Patronatului Român e un semnal pozitiv pentru o viitoare colaborare.

S-a convenit de comun acord ca în cel mai scurt timp o echipă mixta UB-UNPR să lucreze la redactarea unui acord de parteneriat și la identificarea posibilităților de a accesa împreună fonduri europene pe proiecte de importanță atât pentru mediul universitar cât și pentru mediul de afaceri.
Întâlnirea de la București completează o serie de abordări ale UNPR privind mediul universitar, începută săptămânele trecute cu Universitatea Politehnica Timișoara (universitate ce și-a dat deja acordul unui parteneriat punctual cu UNPR ), Universitatea Babeș-Bolyai și Universitatea Tehnică din Cluj Npoca.