COMUNICAT

Uniunea Națională a Patronatului Român (U.N.P.R.) împreună cu partenerii săi organizează, în perioada 07-22 septembrie, dialogul tradițional și transparent, la nivelul fiecărui județ, cu candidații la funcția de președinte al consiliului județean și primar al municipiului ”capitală de județ”.

Aceste întâlniri se vor realiza în modul online, prin corespondență sau” față în față”, dorindu-se, din partea organizatorilor, un dialog constructiv, între reprezentanții mediului de afaceri și al corpurilor profesionale din județele țării și cei care-și doresc să ocupe una din funcțiile administrative de vârf; președinte al C.J./ primar al municipiului ”capitală de județ”.

În 22 de județe ale țării, 146 de organizații patronale și corpuri prefesionale, au semnat Acorduri de Parteneriat, ce consfințesc procesul de coagulare al mișcării patronale și ale corpurilor profesionale din România. Acest proces continuă și este în dezvoltare și în celelealte județe ale țării. Aceste organizații doresc să se implice în actul decizional de la nivelul comunităților locale, să participe activ la luarea deciziilor, să fie consultate și implicit să cunoască, înainte de scrutinul local, modul în care, toți candidații la cele 2 funcții importante, vor colabora, în mod concret, cu reprezentanții mediului de afaceri județean. De asemenea, reprezentanții comunității de afaceri și a corpurilor profesionale doresc să cunoască intențiile candidaților
pentru dezvoltarea propriilor comunități, să cunoască programele și proiectele prioritare ale acestora din urmă.

Solicitarea comună și cea mai importantă a reprezentanților mediilor de afaceri județene este: “CONSTITUIREA COMISIEI ECONOMICE CONSULTATIVE DE PE LÂNGĂ CONSILIUL JUDEȚEAN/CONSILIUL MUNICIPAL.”

Această Comisie are rolul, în viziunea organizațiilor patronale și ale corpurilorprofesionale, de a analiza toate inițiativele cu caracter economic ale consiliilor județene sau locale, decizii ce influențează decisiv evoluția mediului economic din fiecare județ sau municipiu reședință de județ. Această Comisie va fi formată din reprezentanți ai CJ/CL și reprezentanții mediului de afaceri sau a corpurilor profesionale din fiecare județ sau municipiu reședință de județ.

În viziunea noastră, reprezentanții mediului de afaceri și cel al corpurilor profesionale trebuie să fie parteneri importanți în luarea deciziilor cu caracter economic, fiscal sau din punct de vedere al dezvoltării strategice locale, decizii ce influențează evoluția economică de ansamblu a fiecărui teritoriu administrativ sau regiune.

Toți candidații care acceptă să dialogheze cu reprezentanții mediului de afaceri, vor răspunde, în continuare, la trei întrebări (aceleași în toate județele) și vor fi invitați să trimită în scris un angajament față de mediul de afaceri din județul sau municipiul reședință de județ unde candidează.

Răspunsurile la întrebările puse de organizatori vor fi făcute publice, iar angajamentele fiecărui candidat de asemenea. În plus, vor fi mediatizate spre a fi cunoscute de către mediul de afaceri din județele țării.

U.N.P.R. apreciază că fiecare vot pentru viitorul regiunilor noastre trebuie acordat într-odeplină și completă cunoaștere a candidaților, iar mediul de afaceri în general ca și susținător necondiționat al economiilor locale, să cunoască intențiile și proiectele viitorilor parteneri.

Atasat veti regasi regulamentul de desfasurare si o harta cu toate judetele unde va fi demarata actiunea.

Regulament de desfășurare 02.09.2020 (1)