Universitatea de Medicină și Farmacie” Grigore T. Popa” din Iași și Uniunea Națională a Patronatului Român, au semnat vineri, 22.01.2021, “Acordul de colaborare” ce statutează modul în care cele două instituții vor conlucra astfel încât prin desfășurarea de acțiuni și evenimente cu rol în generarea de cunoștințe, dezvoltarea de competențe transversale și abilități antreprenoriale să satisfacă interesele reciproce. Scopul acordului de colaborare îl reprezintă dezvoltarea proceselor din mediul universitar și mediul de afaceri, în vederea asigurării unei mai bune inserții pe piața muncii a studenților și absolvenților, prin dezvoltarea de cunoștințe și promovare a exemplelor de bună practică.

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa”, Prof. Dr. Viorel Scripcariu și președintele UNPR- domnul Lucian Ioan, au convenit de comun accord că orice posibilitate de a accesa fonduri europene pentru proiecte de interes atât pentru Universitate cît și pentru confederația patronală, să fie fructificată. Prim-vicepreședintele UNPR- d-nul Corneliu Pricope, împreună cu vicepreședintele Florin Balint, au și identificat o linie de finanțare dedicată domeniului medical și împreună cu o echipă a Universității lucrează la conturarea unui proiect comun.
Acordul semnat de către Univeristatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” și UNPR, face parte dintr-o amplă campanie a confederației patronale de apropiere și colaborare cu mediul universitar din România, până la această dată fiind semnate acorduri cu : Univeristatea din București, Universitatea Gheorghe Asachi Iași, Universitatea Tehnică Cluj Napoca, Universitatea Politehnica Timișoara și Universitatea din Craiova.

Acord de Colaborare UNPR-UMF Iași

Biroul de Presă UNPR