Primarul municipiului Zalău- Ionel Ciunt și președintele Consiliului Județean Vrancea- Cătălin Dumitru Toma, au acceptat săptămâna trecută invitația UNPR de a dialoga pe câteva teme de mare importanță pentru mediul de afaceri dar și pentru cele două instituții administrative.

 

Fiind la al doilea mandat și interacționând deja cu confederația patronală, primarul Zalăului, Ionel Ciunt, și-a dat acordul de a realiza cele două obiective importante pentru mediul de afaceri din Zalău; Comisia Economică de pe lângă Consiliul Municipal Zalău, dar și Biroul Unic de autorizare, pentru corpurile private.

 

„Îmi doresc o cât mai transparentă și eficientă colaborare cu reprezentanții mediului de afaceri din Sălaj, astfel încât să realizăm împreună un climat propice pentru antreprenorii și investitorii de pe raza municipiului nostru”, le-a transmis primarul Ionel Ciunt, președintelui UNPR, Ioan Lucian, prim-vicepreședintelui Corneliu Pricope și președintelui Comisiei Cercetare-Dezvoltare- domnul Tiberiu Markos.

 

Împreună cu președintele Consiliului Județean Vrancea, reprezentanții UNPR au dezbătut pe lângă punctele promovate la nivel național și câteva cu specific local și regional. Președintele Cătălin Dumitru Toma s-a referit pe larg la problemele grele cu care se confruntă Județul (abia 29.74% din drumurile județului sunt reabilitate, regresul domeniului viticol, regresul turismului ) dar și despre planurile de viitor, cum ar fi: construirea unui spital județean cu peste 760 de paturi, dinamizarea domeniului viticol (Vrancea având 11% din suprafețele viticole din România), dinamizarea turismului prin valorificarea potențialului existent; cele 4 mausolee, lanțul bisericilor de lemn, Stațiunea Soveja și Lepșa, rezervația naturală Focul Viu și cheile Tișiței.

Suntem pregătiți să reașezăm relațiile Consiliului Județean Vrancea cu reprezentanții mediului de afaceri, astfel încât să ne unim forțele, pentru a dinamiza dezvoltarea economică a județului nostru.

Propunerile UNPR sunt benefice și demne de luat în considerare de către noi”, a subliniat președintele Consiliului Județean Vrancea, în dialogul cu conducerea UNPR.

Cele două întâlniri fac parte din campania de promovare a celor două concepte propuse de către UNPR Consiliilor Județene și Primăriilor Municipiilor capitale de județ: Comisia Economică Consultativă și Biroul Unic de avizare pentru firmele private. Au participat până acum la dialog: Președintele Consiliului Județean Timiș, Giurgiu, Sălaj, Hunedoara și Maramureș.

Primarii Municipiilor :Tulcea, Giurgiu, Neamț și Bacău.

Biroul de Presă UNPR