Ministrul Claudiu Năsui a primit la sediul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului o delegație a Uniuninii Naționale a Patronatului Român (UNPR) formată din:

Lucian Ioan – președinte UNPR
Ovidiu Vladu – vicepreședinte UNPR
Sorin Andrei – vicepreședinte UNPR
Tudor Rădăcineau – director executiv UNPR

Temele discutate au fost: restructurarea Consiliului de Export al României, sprijinirea firmelor de export românești, măsura 0 taxe pe salariul minim pe economie, debirocratizarea și reforma companiilor de stat, posibilitățile concrete de informare a reprezentanților mediilor de afaceri și ai corpurilor profesionale din România cu privire la inițiativele și acțiunile Ministerului, folosind platformele de comunicare ale UNPR.

Vicepreședintele UNPR, Sorin Andrei, a mai lansat propunerea unui instrument novator pentru stimularea investițiilor, și anume extinderea obiectului garanțiilor acordate de către FNGCIMM cu garanții pentru credite acordate IMM-urilor în vederea extinderii
afacerilor în Republica Moldova.

Un asemenea instrument ar conduce la o creștere substanțială a capacității capitalului românesc de a activa în domenii economice cu potențial în vederea mai bunei integrări a piețelor din cele două țări.

De asemenea, pe baza de reciprocitate cu instituția similară din Republica Moldova garantarea investițiilor IMM-urilor moldovenești în România poate aduce avantaje certe pentru creșterea accesibilității IMM-urilor moldovenești pe piața unică europeană.

Ovidiu Vladu, vicepreședintele UNPR și președinte al Comisiei IT al UNPR, a înaintat câteva propuneri pentru debirocratizarea instituțiilor.

Președintele UNPR, Ioan Lucian, l-a invitat pe domnul ministru, Claudiu Năsui, săparticipe la Conferința de afaceri România – Republica Moldova–”destinație pentru investițiile românești,” ce va avea loc în 27 mai 2021.

Ioan Lucian a precizat: ”Modul în care ați considerat că Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului trebuie să funcționeze pentru a se crea premizele unui climat prietenos în economia românească pentru antreprenori, ne încurajează să credem că,
în sfârșit, Ministerul este condus de o persoană dedicată colaborării dintre mediul de afaceri și Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.”

Discuțiile pragmatice și concrete despre cum ar trebui să funcționeze relațiile dintre Minister și reprezentanții mediului de afaceri și a corpurilor profesionale au dovedit că, atât ministrul Claudiu Năsui, cât și reprezentanții UNPR sunt hotărâți să facă tot ce este posibil
pentru ca între minister si mediul de afaceri să se construiască punți de colaborare trainice și productive.

Claudiu Năsui a afirmat: ”Vreau să țin cât mai aproape mediul de afaceri și să avem o relație directă. Dorința mea, pe durata mandatului la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului este de a promova măsuri și reforme care să susțină economia reală. Am ca scop, așa cum știți, debirocratizarea și am avut mai multe inițiative în acest sens, pe care doresc să le continui din postura de ministru. Aici vă solicit ajutorul și aștept idei și propuneri și vă asigur că aveți susținerea mea”.

Biroul de presă UNPR