Județele Bistrița-Năsăud și Mureș s-au alăturat inițiativei naționale a Uniunii Naționale a Patronatului Român (UNPR) de coagulare a mișcării patronale din România.
 
162 de organizații patronale și corpuri profesionale din 26 de județe ale țării (Bistrița- Năsăud și Mureș fiind cele mai recente județe alăturate), transmit un semnal clar și hotărât că, coagularea mișcării patronale din România este o realitate ce nu poate fi ignorată de nimeni și nimic.
 
În sala de festivități din cadrul Instituției Prefectului – Județul Bistrița Năsăud, Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, CLEMS – Cluster Eco-Inovativ pentru un Mediu Sustenabil, Asociația A.F.I PROFAMILIA, Asociația Tineri pentru Comunitate și Asociația Profesională a Medicilor de Familie/Medicină Generală împreună cu inițiatorul, Uniunea Națională a Patronatului Român, au semnat Acordul de Parteneriat dintre organizațiile patronale și corpurile profesionale ale județului Bistrița-Năsăud.
Președintele Camerei de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, domnul Bar Vasile, împreună cu ceilalți semnatari ai Acordului de Parteneriat la unison, au subliniat importanța unui astfel de demers.
       La evenimentul de semnare a Acordului de Parteneriat au participat din partea instituțiilor județene subprefectul Atilla Lehel Decsei, vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, doamna Tabără Camelia și reprezentantul Primăriei Municipiului Bistrița.
 
Tot în sala festivă din cadrul Instituției Prefectului, dar de data aceasta în Județul Mureș, s-a semnat Acordul de Parteneriat dintre organizațiile patronale și corpurile profesionale ale județului Mureș.
 
Camera de Comerț și Industrie Mureș, Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România, filiala Mureș, Colegiul Medicilor Mureș și Uniunea Națională a Patronatului Român au semnat importantul document pentru mediul de afaceri din județul Mureș.
 
Și de data aceasta, Camera de Comerț și Industrie Mureș, reprezentată de președintele Pop Vasile s-a alăturat inițiativei UNPR.
 
Birou de presa UNPR.