Ieri 11 Ianuarie 2022, președintele UNPR, Ioan Lucian, a participat la întâlnirea reprezentanților mediului de afaceri din România, cu ministrul Constantin-Daniel Cadariu. La sediul ministerlui alături de UNPR au mai fost prezenți reprezentanții: CNIMMR, UGIR, Concordia, Patronatul Femeilor Antreprenore. Cele doua teme principale de discuții cu minsitrul Constantin-Daniel Cadariu și membrii din conducerea ministerului au fost:

  1. Ordonanța de urgență privind modificarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 120/2002.
  2. Crearea de organizații de Management al Desținatiei (OMD) pe două niveluri: regional și local.

        Președintele Ioan Lucian, a solicitat ca la întâlnirile organizate de ministrul Constantin-Daniel Cadariu în teritoriu să fie invitate toate organizațiile patronale și corpurile profesionale (172) semnatari a Acordului de Parteneriat din 30 de județe ale țării.

      De altfel acesta i-a inmânat ministrului mapa UNPR, cu harta județelor unde s-a semnat Acordul, tabelele cu numele celor 172 de organizații patronale și corpuri preofesionale semnatari ai Acordului. Ioan Lucian a mai propus o mai corectă evaluare a entităților care doresc sa facă parte din Consiliul de Export al României și o mai mare transparență a activității acesteia. ,, Încurajăm și susținem realizarea unui dialog deschis, productiv și continuu al domnului ministru Constantin-Daniel Cadariu cu reprezentanții mediului de afaceri și cel al corpurilor profesionale semn al unei normalități atât de mult așteptate și a respectului pe care orice instituție din Romania trebuie să-i acorde mediului de afaceri”, a subliniat președintele Ioan Lucian la încheierea întâlnirii de la Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.