Asociația Economică Germano-Română pentru Regiunea de Nord-Vest și Asociația Camera Meșteșugarilor din Satu Mare, împreună cu Asociația Întreprinzătorilor din Maramureș, Federația Patronilor din Bihor, Organizația Patronilor din Sălaj sub înaltul patronaj al Uniunii Naționale a Patronatului Român (UNPR), au organizat evenimentul ”Business Forum Nord -Vest” la Satu Mare.

Aproximativ 54 de companii private din Bihor, Sălaj, Satu Mare și Maramureș au participat la un eveniment ce dovedește că încet, încet mediul de afaceri strânge rândurile într-o acțiune de coagulare a mișcării patronale din România.

Dacă în prima zi participanții la Forum au interacționat cu invitații speciali, anume: dl. Florin-Sergiu DOBRESCU – Secretar de Stat în cadrul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, dl. Ovidiu SILAGHI – Secretar General al Camerei de Comerț și Industrie a României, dl. Alin Sorin SESERMAN – Secretar de Stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, dl. Ioan LUCIAN –Președinte Uniunea Națională a Patronatului Român, dl. Radu-Tiberiu ROCA- Prefectul Județului Satu Mare, dl. Pataki Csaba- Președinte Consiliul Județean Satu Mare, dl. Cristian-Claudiu Bîrsan- Vicepreședinte Consiliul Județean Sălaj, dl. Trufan Radu Daniel – Vicepreședinte Consiliul Județean Maramureș, fiind foarte atenți la subiectele propuse de aceștia, în cea de-a doua zi formatul B2B le-a permis să discute numai despre afacerile lor.

   

Un subiect apreciat de asistență, a fost cel prezentat de dl. Florin-Sergiu DOBRESCU – Secretar de Stat în cadrul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului, care le-a vorbit managerilor și antreprenorilor prezenți la evenimentul de business despre sprijinul pe care Guvernul îl acordă mediului de afaceri din România, printr-o serie de măsuri de redresare a operatorilor economici aflați în dificultate după această perioadă grea generată de pandemie, făcând precizarea că IMM-urile se află în centrul politicii economice de dezvoltare a țării pe termen mediu.

Dl. Ovidiu SILAGHI – Secretar General al Camerei de Comerț și Industrie a României, a abordat teme precum învățământul dual, reformarea Consiliului de Export, internaționalizarea companiilor românești.

Președintele UNPR, dl. Ioan Lucian a abordat tema mișcării patronale din România, menționând că până la această oră în 38 de județe ale țării, 195 de organizații patronale și corpuri profesionale au aderat la proiectul de coagulare a mișcării patronale și cea a corpurilor profesionale.

Prima ediție ”Business Forum Nord –Vest”, spun organizatorii și-a atins scopul, încurajați fiind să pregătească pentru luna septembrie ediția de toamnă, care va fi organizată la Baia Mare.

UNPR își propune să ducă acest eveniment de afaceri și în alte regiuni ale României, creând oportunități de business pentru companiile private din România.

Birou de presă UNPR