Delegația Uniunii  Naționale  a Patronatului Român, condusă de domnul președinte Ioan Lucian, a fost primită  la sediul Ambasadei Ucrainei din România, de către Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar, domnul Ihor Prokopchuk.

Temele de discuții propuse de delegația UNPR, au fost următoarele:

  1. Modalități concrete de sprijinire a companiilor Ucrainene ce doresc să-și reloce afacerile avute in Federația Rusă, în România sau țări a Uniunii Europene.
  2. Organizarea unei misiuni Economice de către UNPR în Ucraina.

 

Președintele  Ioan Lucian, a enumerat  modalitățile concrete prin care UNPR poate sprijini companiile din Ucraina oferind:

  • Consultanță juridică primară gratuită;
  • Consultanță economico – financiară primară  gratuită;
  • Consultanță primară în afaceri gratuită;
  • Punerea la dispoziția firmelor Ucrainene a sistemului de afaceri de care dispune, atât  în țară cît și în străinătate.

 

Misiunea  economică pe care Uniunea Națională a Patronatului  Român dorește să o organizeze  în  Ucraina  va cuprinde reprezentanți  ai companiilor  ce și-au exprimat dorința de a  găsi parteneri  de  afaceri  în  domeniile:  construcții, agricultură, IT, industrie ușoară și industrie chimică.

 

“Mulțumesc delegației UNPR pentru disponibilitatea de  a sprijini  companiile  private din Ucraina afectate de război,  apreciez  eforturile  umanitare  pe care confederația dumneavoastră le-a făcut mai ales  în  zonele  de  graniță ale României  cu  Ucraina, și vă asigur de întreaga mea susținere  în  apropierea  și colaborarea mediilor de  afaceri  din  țările  noastre”, a  ținut  să sublinieze  ambasadorul  Ucrainei,  domnul  Ihor Prokopchuk.

 

„Uniunea  Națională  a  Patronatului  Român, și-a declarat  de la bun început  susținerea pentru poporul ucrainian și a companiilor ucrainene  în  aceste vremuri atît de grele cauzate de invazia  trupelor rusești  a teritoriilor ucrainene”,  i-a transmis președintele  Ioan Lucian, încă de la  începutul  întâlnirii,  ambasadorului Ucrainei.