O sută de reprezentanți  ai Consiliilor Județene și ai Primăriilor din România au participat la video conferința organizată de Uniunea Națională a Patronatului Român(UNPR), în parteneriat cu Rei International Consulting.

 

Tema dezbătută de participanți  a fost legată de prezentarea principalelor axe de finanțare pentru autoritățile  publice, cu focus pe Energia Durabilă pentru autoconsum (POIM).

 

Reprezentanții Grupului Rei , membru a Uniunii Naționale a Patronatului Român, au făcut o amplă prezentare a apelurilor  de  proiecte pentru beneficiarii publici, printre acestea

aflându-se:

-producerea de energie din surse regenerabile pentru consum  propriu al UAT- urilor;

-producerea de energie din surse regenerabile pentru comercializare de către UAT-uri,insule ecologice digitalizate;

-centre de colectare cu aport  voluntar (CAV).

 

Dialogul dintre reprezentanții  REI GRUP și reprezentanți  ai  consiliilor județene , și ai  primăriilor  capitală de județ, a fost deosebit  de util, UAT-urile putând afla modalității concrete  de a accesa fonduri europene  pe aceste axe de finanțare .

 

Această  acțiune  a Uniunii Naționale a Patronatului Român, face parte  dintr-un amplu program național de colaborare și parteneriat cu toate Consiliile Județene ale României.