Miercuri  09.11.2022, Uniunea Națională a Patronatului Român, în parteneriat  cu Lara Consulting SRL, a organizat conferința online ”Criza Energiei? Energia Crizei?”.

Subiectul  discuțiilor aplicate  în contextul actual energetic, despre soluțiile de utilizare a energiilor regenerabile și de finanțare a proiectelor de eficientizare energetică au deschis o punte de comunicare între actorii activi din domeniul dezvoltării proiectelor de realizare a capacităților de producție a energiei, APL, companii de stat, companii private și furnizori de servicii.

60 de  reprezentanții  care au participat la conferință, din partea  consiliilor județene, primăriilor capitală de județ,firme private,etc.,au beneficiat de informații deosebit de utile precum posibilitatea cofinanțării proiectelor din domeniul energiei și cum construim proiecte integrate în domeniul energiei .

Tema principală a dezbaterilor  din cadrul conferinței au fost: dezvoltarea  producției de energie din surse regenerabile, o provocare pentru rețeaua de distribuție,oportunități de a pune în valoare producția de energie din surse regenerabile,adaptarea reglementărilor în domeniul energiei la provocările din  prezent, strategia de finanțare a proiectelor de producere de energie și de eficiență energetic.

 

Laura Ciuhu, Prim – vicepreședinte  a Uniunii Naționale a Patronatului Român și  Marian Dobrilă – Membru fondator  și reprezentant al Asocierii DEZVOLT, moderatorii acestei conferințe, au  propus un parteneriat strategic  între 7 firme de consultanță în afaceri ce doresc dezvoltarea sectorului energetic.

Dintre speaker- ii ,care au participat  și au luat cuvîntul la această conferință, s-au numărat:

Dl. Costin Gruescu  –  Consilier al dlui. Constantin Ștefan,  Secretar de Stat în Ministerul Energiei

Dl. Ioan Lucian –  Președinte al Uniunii Naționale a Patronatului Român

Dl. Felix Caprariu – Președinte, Asociația Teritorială pentru Eficiență Enegetică

Dl. Zoltan Nagy- Bege – Vicepreședinte a  Autorității  Naționale de Reglementare  în Domeniul Energiei

Dl. Niculae Havrileț  – Vicepreședinte, Expert Energie Centrul Român de Energie

Dl. Viorel Pinț –  Expert în Energie și Mediu

Dl. Andrei Gavriliță  – Head of Corporate Banking LIBRA BANK