Conducerea Uniunii Naționale a Patronatului Român , a avut ieri 08.12.2022, o agendă de lucru încărcată în județul Hunedoara.

Președintele UNPR, Ioan Lucian, împreună cu prim-vicepreședintele – Corneliu Pricope, președintele comisiei  Fonduri Europene – Simona Cojocărescu, președintele Comisiei de Agricultură – Corina Oprișiu și  consilierul președintelui UNPR – Dumitru Pop, au participat la evenimentul central al zilei  conferința ”DigitalizelIT – Competențe digitale pentru angajați”.

Evenimentul organizat de către Interlog Com SRL, Uniunea Națională a Patronatelor Nord Est, Eurotraining  Solutions SRL, Asociația Cloudimpuls – Centru de Inovare în Digitalizare și Technologii Cloud și Inovitec  Design  SRL, a avut doi invitați speciali: prefectul județului Hunedoara – Călin Petru MARIAN și sub-secretarul de stat al Ministerului  Cercetării, Inovării și Digitalizării – Eduard Mititelul, peste 40 de firme hunedorene, fiind  prezente la acest eveniment.

Agenda delegației UNPR, a mai cuprins întâlnirea cu:

– primarul minicipiului Deva – Nicolae Florin OANCEA

– prefectul județului Hunedoara Călin Petru MARIAN

– președintele consiliului județean Hunedoara – Laurențiu NISTOR

 

 

 

 

 

 

Celor trei conducători ai importantelor  instituții din județul  Hunedoara, președintele Ioan Lucian, le-a înmânat  mape cu câteva propuneri concrete de colaborare: Înființarea Comisiei Economice Consultative de pe lângă Consiliul local  Deva și Consiliului județean Hunedoara,

întâlniriile periodice dintre reprezentanții mediului de afaceri  și corpurilor profesionale și instituțiilor de control ale județului,

accesarea  de fonduri europene pe proiecte comune, au fost doar câteva dintre temele propuse de către UNPR.

Primul care a reacționat la propunerile  UNPR a fost primarul municipiului Deva,  Nicolae Florin OANCEA,  care s-a angajat  ca în luna ianuarie să demareze acțiunea de  Înființare  a Comisiei Economice  Consultative  de pe lângă  Consilul Local al Municipiului Deva.

Prefectul Județului Hunedoara a ținut să menționeze că mediul de afaceri  hunedorean are nevoie de o dinamizare a activităților  în reprezentarea intereselor sale.

Președintele Ioan Lucian, i-a promis că în prima parte a anului 2023, Uniunea Națională a Patronatului Român  va fi reprezentat în județul Hunedoara  de o Organizație Patronală .

Șirul activităților delegației UNPR în județul Hunedoara s-a încheiat cu participarea la Gala Excelenței în afaceri, organizată de către Camera de Comerț și Industrie Hunedoara.

Președintele Ioan Lucian, l-a felicitat pe președintele Camerei de Comerț și Industrie Hunedoara pentru  deosebita organizare a Galei asigurând-ul de întreaga disponibilitate pentru o lungă și fructuoasă colaborare  înspre binele mediului de afaceri hunedorean.