În cadrul bunei colaborări cu principalele instituții ale statului, Uniunea Nationala a Patronatului Roman împreună cu Organizația Patronilor Sălaj, a organizat ieri 20 martie 2023, două întâlniri pe tema oportunităților de finanțare pentru UAT-uri.
Delegația UNPR a fost formată din dl. Alin Buză – Președinte al OP Sălaj și Vicepreședinte al UNPR, d-na Roxana Mircea – Vicepreședinte al Comisiei Fonduri Europene a UNPR, d-na Gina Marian – expert senior accesare fonduri europene și dl. Bogdan Codrea – expert accesare fonduri europene.
Prima întâlnire a avut loc în Sala Avram Iancu a Primăria Municipiului Zalău, la care a participat dl. Primar Ionel Ciunt, împreună cu Viceprimarii Teodor Bălăjel și Nicolae Fazakas, Administratorul public Călin Cristian Forț și conducerea direcțiilor tehnice și economice.
La Consiliul Judeţean Sălaj a avut loc a doua întâlnire la care a participat Dl Vicepreședinte Cristian-Claudiu Bîrsan, Secretarul General Cosmin-Radu Vlaicu și Directorul Executiv al Direcției Investiții și Programe Publice, d-na Lavinia Ghilea.
Delegatia a prezentat oportunitatile de finantare nerambursabila adresate UAT pentru productie energie din surse regenerabile, digitalizare, achizitie microbuze si eficienta energetica.
Anul 2023 este cel mai prolific din istoria Romaniei, peste 500 apeluri in cuantum de peste 75 mld euro vor fi deschise anul acesta iar UAT-urile au încă o oportunitate de a realiza proiecte pe fonduri europene sau naționale.