Ieri, 20 aprilie 2023, delegația Uniunii Naționale a Patronatului Român, a fost prezentă la Final Event  al proiectului BigData 4Rivers (Kaunas – Lituania), Vicepreședintelui Ovidiu Vladu, managerului de proiect – Ioan Bojan, li s-a alăturat domnul Andrei Chivu – Director în cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene.

La conferință, toți cei șapte parteneri din cele șapte țări, implicați în proiectul BigData 4Rivers:

(Carlos Jesús Rivas Rojo Jesús Rivas (Iberian Association of Riverside Municipalities of Duero River, Geoatributo – Spain)

Antigoni Gkoufa (Managing Authority of the Regional Development Fund of Attica – Greece)

Andrei Chivu (Managing Authority of the Large Infrastructure Operational Programme – Romania)

Anna-Stina Påledal (Managing Authority of the Regional environmental objectives of Östergötland – Sweden)

Ricardo Pinho (Regional Coordination and Development Commission Norte (CCDR-Norte) – Portugal)

Raphaël NEGRINI (Regional Water Conferences in the Environment and Energy Transition Department in the Centre-Val de Loire Region– France)

Justina Anglickytė  (Managing Authority, Ministry of Environment of the Republic of Lithuania), au fost prezenți pentru a discuta despre rezultatele proiectului și impactul acestora  asupra comunităților.

Conferința a avut ca temă principală prezentarea rezultatelor proiectului BIgData 4Rivers, precum și discuții și dezbateri de impactul acestora asupra comunității țărilor europene implicate în proiect.

Aceștia au prezentat, de asemenea, strategiile și soluțiile inovatoare utilizate în cadrul proiectului pentru colectarea și analizarea datelor precum și problemele de securitate și confidențialitate a datelor și soluțiile propuse pentru a le gestiona.

Au mai avut loc dezbateri despre colaborarea și parteneriatul între organizațiile și instituțiile implicate în proiect, posibilitățile de dezvoltare a unor parteneriate în viitor, prezentarea beneficiilor economice,sociale și de mediu ale proiectului, precum și discuții despre modalitățile de extindere a acestora la nivelul altor comunități.

Vicepreședintele UNPR, Ovidiu Vladu, a declarat:”Suntem încântați să participăm la această conferință importantă și să prezentăm rezultatele proiectului BigData 4Rivers. Este o oportunitate unică pentru a discuta despre soluțiile inovatoare pe care le-am implementat și despre impactul acestora asupra comunităților locale. De asemenea, suntem încântați să dezvoltăm noi parteneriate și să continuăm să înbunătățim proiectul în viitor.”

 

BigData 4 Rivers este un proiect european finanțat de Programul de Cercetare și Inovare al Uniunii Europene, care are ca scop colectarea și analizarea datelor pentru a îmbunătăți gestionarea resurselor de apă.