Anteprix Consulting, membră a Uniunii Naționale a patronatului Român, companie de consultanță în inginerie și dezvoltare de produse, a primit medalia de aur la Salonul Internațional de Inventică Euroinvent, desfășurat în Iași, România, iar premiul reprezintă recunoașterea contribuției pe care acesta invenție o aduce în domeniul energiilor regenerabile și inovației tehnologice.

 

Microgeneratorul cuantic de energie electrică este o inovație dezvoltată de ing. Alexandru Vlad si Ileana Vlad, fondatorii Anteprix Consulting. Acesta deschide noi perspective în producția de energie electrică, prin utilizarea  biocâmpurilor. În contrast cu metodele tradiționale care se bazează pe resurse naturale, acest microgenerator utilizează biocâmpul natural al ființelor vii din orice mediu. Un accent deosebit in dezvoltarea acestui brevet se pune asupra teoriei cuantice, prin care pana in acest moment electronul rămas la stadiul de unda si materie simultan din timpurile lui Albert Einstein. Din perspectiva inventatorilor, aceasta teorie capătă o noua înfățișare si noi perspective.

Rezultatele obținute până în prezent au fost impresionante și au demonstrat diferite aplicații ale acestei invenții în producția de energie electrică. Invenția poate avea aplicații multiple, si da naștere la numeroase cercetări  in domeniul energiilor regenerabile si sustenabile, medical, agronomie, zootehnie, industria materialelor de construcții.  Microgeneratorul cuantic de energie electrică reprezintă un pas important către o nouă formă de energie, cu un potențial semnificativ de a schimba paradigma producției de energie electrică și de a revoluționa întreaga industrie energetică.

„Inovația noastră reprezintă un pas important în direcția unei surse de energie curate, sustenabile și inovatoare”, a declarat ing. Alexandru Vlad, unul dintre inventatori. „Prin utilizarea biocâmpului ființelor vii, putem deschide noi orizonturi în producerea de energie electrică, cu potențialul de a revoluționa industria energetică. Suntem încântați că am avut ocazia să prezentăm această nouă invenție la Salonul Internațional de Inventică Euroinvent. Credem că aceasta este o soluție inovatoare și sustenabilă pentru producerea de energie electrică care poate avea un impact semnificativ asupra modului în care ne raportăm la energia pe care o consumăm. Sperăm că acesta va fi doar începutul pentru o nouă formă de energie care va contribui la protejarea mediului înconjurător și la dezvoltarea durabilă a societății noastre. Suntem convinși că această inovație va reprezenta un pas important către o nouă formă de energie sustenabilă, care poate aduce beneficii semnificative pentru mediu și societate”, a declarat in continuare, inginerul Alexandru Vlad, co-fondatorul Anteprix Consulting.

Ec. Ileana Vlad, a adăugat: „Această invenție este rezultatul cercetărilor noastre în domeniul psihologiei și managementului creativității și inovării. Suntem entuziasmați să vedem cum aceasta va avea un impact pozitiv asupra omenirii și va contribui la construirea unui viitor sustenabil și ecologic. Suntem dedicați dezvoltării durabile și ne implicăm în protejarea mediului înconjurător si angajați in dezvoltarea unei noi forme de energie care va avea un impact asupra viitorului omenirii.”

Echipa de experți în inginerie și tehnologie Anteprix Consulting a lucrat intens la dezvoltarea acestei invenții, iar recunoașterea lor la Salonul Internațional de Inventică Euroinvent reprezintă o confirmare a valorii și impactului acestui microgenerator cuantic.  In urma participării la acest eveniment, echipa de inventatori a demarat demersurile premergătoare colaborării cu mai multe institute de cercetare si instituții de învățământ din lume.

Această distincție atestă calitatea și inovația invenției, precum și impactul semnificativ pe care îl poate avea asupra industriei energetice. Mulțumim atât organizatorilor, Forumul Inventatorilor Romani,  World Invention Intellectual Property Associations (WIIPA) si International Federation of Inventors’ Associations (IFIA) cat si celor care ne-au vizitat standul, in special  Prof. Dr. Ing.  Ioan Alecu care ne-a împărtășit elemente din cercetările sale si domnului Conf. Prof. Dr. Ing. Alexandru Stanila care printr-un imens efort personal încearcă să dea continuitate inventicii romanești.

Menționăm ca acest brevet este unul dintre cele mai importante, prin prisma impactului si valului de interes pe care l-a stârnit însă la aceasta ediție dl ing. Alexandru Vlad, co-fondatorul Anteprix Consulting a fost medaliat si pentru alte invenții unde a fost co-autor, respectiv: medalie de aur alături de colegul nostru, directorul departamentului Inovare Cercetare si Dezvoltare, Conf. Prof. Dr. Ing. Alexandru Stanila, pentru invenția Case inteligente extensibile pe structura mixta si medalie de argint pentru invenția Case mobile extensibile.

Anteprix Consulting continuă să se concentreze pe cercetarea și dezvoltarea de soluții sustenabile și eficiente pentru viitor, abordând provocările din domeniu. Invențiile brevetate de companie pot fi consultate la adresa https://anteprix.com/patented-innovations/ .

Salonul Internațional de Inventică Euroinvent, a avut loc între 11 și 13 mai 2023, fiind un eveniment international  prestigios dedicat inovației și inventicii, care a reunit inventatori și cercetători din 34 de tari pentru a prezenta 712 dintre  cele mai recente inovații și descoperiri în domeniul științei și tehnologiei, fiind locul perfect pentru a prezenta această invenție revoluționară.