Uniunea Națională a Patronatului Român este o organizație foarte activă și atentă la nevoile comunității sale, iar PNRR reprezintă o reală oportunitate pe care UNPR își propune să o prezinte cât mai în detaliu membrilor săi. Împreună cu  certSIGN, au organizat pe data de 8 iunie 2023 workshop-ul ”Soluții de digitalizare prin fonduri nerambursabile PNRR”, eveniment așteptat atât de membrii săi, dar la care s-au alăturat inclusiv reprezentanți ai Camerelor de Comerț din mai multe județe din România, precum si reprezentanți ai Consiliilor Judetene si reprezentanții organizatiilor patronale din judetele tarii.

 

În cadrul workshopului, Aurel Meiroșu, Manager departament Dezvoltare Afaceri certSIGN a prezentat soluțiile dezvoltate în cadrul companiei pe care o reprezintă, ce pot beneficia de finanțare nerambursabilă.

Acestea sunt:

  • SOFTWARE CA SERVICIU (SAAS) flowSIGN – Platformă cloud pentru semnătură electronică la distanță – Cheltuială eligibilă pe întreaga perioadă de durabilitate 1, 2 sau 3 ani
  • RETRODIGITALIZARE – Servicii de trecere a arhivelor din analog/ dosare/ hârtie în digital indexabil – Cheltuială eligibilă pe întreaga perioadă de durabilitate 1, 2 sau 3 ani
  • SERVICII PENTRU CONSOLIDAREA SECURITĂȚII CIBERNETICE – Servicii Cybersecurity – Cheltuială eligibilă pe întreaga perioadă de durabilitate 1, 2 sau 3 ani

 

Pe lângă avantajele evidente ale utilizării instrumentelor digitale în cadrul activităților unei companii, indiferent de mărimea acesteia, transformarea digitală joacă un rol important în procesul de sustenabilitate, deoarece se elimină consumul de hârtie, iar odată cu acesta, acțiuni precum transmiterea prin curier a documentelor fizice, ceea ce înseamnă și reducerea de CO2.

S-au abordat aspecte practice cu privire la activitățile clasice ale unui departament de resurse umane și cum pot fi acestea optimizate cu eforturi și costuri mult mai mici utilizând tehnologiile disponibile. Securitatea infrastructurii unui IMM, fie că este vorba despre dispozitive clasice (calculatoare, laptop-uri, rețele, etc) sau cele mobile (telefoane, tablete, etc) este la fel de importantă când în joc sunt informații sensibile, cu caracter personal sau din sfera celor fără de care compania nu își poate desfășura activitatea curentă.

Răspunsul pentru fiecare dintre aceste provocări se numește tehnologie, iar aceasta este disponibilă și finanțabilă prin programul PNRR.

certSIGN este furnizor de Servicii de Încredere atât pe plan local, cât și internațional, oferind servicii de digitalizare eligibile pentru apelul PNRR ce se va încheia la 30 iunie 2023.

certSIGN, principalul producător și dezvoltator de soluții criptografice și servicii de încredere din România, furnizează servicii de încredere în conformitate cu cerințele Regulamentului eIDAS. Soluțiile sale sunt dezvoltate integral în România și proiectate special pentru necesitățile specifice mediului de business și pentru garantarea siguranței datelor personale. certSIGN te ajută să protejezi informațiile electronice, de la contracte și tranzacții online pană la informații salvate pe stațiile de lucru și servere, desfășurând proiecte în domeniul identității digitale, a semnăturilor electronice și securității cibernetice în peste 20 de țări.

certSIGN este singurul furnizor din România, prin sistemul ”Paperless” de semnătură electronică calificată la distanță și sigiliu electronic la distanță, care a obţinut certificarea remote Qualified Signature and Seal Creation Device, conform Regulamentului eIDAS. Acesta se regăsește în lista dispozitivelor aprobate de către Comisia Europeană, singura de referință la nivel european.