Delegația Uniunii Naționale a Patronatului Român, condusă de președintele Ioan Lucian și din care a mai făcut parte, Corneliu Pricope Prim -vicepreședinte, Roxana Mircea – Președinte Comisia Fonduri Europene  și Bogdan Frâncu membru al Comisiei Juridice, a fost primită în 07.09.2023, de către primarul Municipiului Slănic Moldova, Baciu Gheorghe.

 

În cadrul discuțiilor purtate la sediul primăriei Slănic Moldova, cele două părți au identificat posibilitățile concrete de colaborare care să ducă la dinamizarea dezvoltării frumoasei stațiuni moldovenești.

 

Primarul Gheorghe Baciu, a trecut în revistă potențialul turistic pe care Slănic Moldova  îl are și viziunea sa cu privire la conturarea unei identități naționale și internaționale pe care aceasta o poate avea.

 

Pornind de la cele  3 elemente definitorii  pentru stațiune, apa minerală, cazinoul și nu în ultimul rând frumusețea, aerul curat al stațiunii, președintele Ioan Lucian a întărit convingerea tuturor participanților la întâlnire, că Slănic Moldova trebuie să devină un  hab național și internațional de congrese, conferințe și simpozioane.

De asemenea valorificând în mod științific calitățile apelor minerale, Slănic Moldova trebuie să devină un centru  național și internațional de tratament balneo – climateric.

”Uniunea Națională a Patronatului Român dorește să se implice în mod activ în realizarea obiectivelor pe care primăria Slănic Moldova și le-a stabilit și în acest sens prin mobilizarea capacităților umane,  relaționale și organizatorice să aducem un plus valoare la tot ceea a ce întreprins primăria până acum”, a declarat președintele Ioan Lucian.

 

Astfel în cel mai scurt timp va fi semnat un Acord de Parteneriat între primăria Slănic Moldova și UNPR, acord ce va cuprinde în mod concret implicarea fiecărei părți în realizarea obiectivelor ce sunt stabilite de către  primărie.

 

Vizita delegației UNPR avându-l  ca și ghid pe domnul primar Gheorghe BACIU, a întregii stațiuni, a scos în evidență unicitatea acesteia.