PRAHOVA – AL 7-LEA JUDET IN CARE S-A SEMNAT ACORDUL DE PARTENERIAT INTRE ORGANIZATIILE PATRONALE SI ASOCIATIILE PROFESIONALE
23/03/2018SALAJUL DUCE LIPSA UNEI MISCARI PATRONALE CONSISTENTE
09/05/2018Sala de ședințe “Vasile Lucaciu” din Palatul Administrativ a găzduit vineri, 4 Mai 2018, evenimentul semnării Acordului de parteneriat între organizațiile patronale și asociațiile profesionale din județul Maramureș.
Evenimentul a început cu alocuțiunea de bun venit rostită de președintele Uniunii Naționale a Patronatului Român (UNPR), domnul Ioan LUCIAN.
“Doresc să mulțumesc atât Prefecturii Maramureș pentru faptul că a acceptat să găzduiască evenimentul organizat de UNPR, cât și reprezentanților organizațiilor patronale și asociațiilor profesionale care au avut deschiderea față de inițiativa Uniunii Naționale a Patronatului Român de a deveni semnatarii acestui Acord de parteneriat”, a subliniat domnul Ioan LUCIAN. “Săptămâna trecută Iași-ul a fost al optulea județ în care s-a semnat Acordul de Parteneriat între organizațiile patronale și asociațiile profesionale din județ, iar astăzi, Maramureșul devine județul cu numărul 9 în acest demers. Noi sperăm ca prin acest demers de coagulare patronală de jos în sus, organizațiile patronale și asociațiile profesionale să se apropie, să conlucreze așa încât să constituie un partener puternic, o voce unitară măcar pe câteva direcții importante”, a adăugat președintele UNPR.
Prefectul de Maramureș, domnul Vasile MOLDOVAN a mulțumit Uniunii Naționale a Patronatului Român că s-a aplecat asupra mediului de afaceri din județul Maramureș: “Pentru noi, evenimentul acesta este un mare pas de coagulare între mediul de afaceri din Maramureș și instituțiile statului: Prefectură, Consiliul Județean, Primăria Baia Mare. Cred că ceea ce faceți și ați inițiat cu câteva luni în urmă, a demonstrat că v-ați aplecat spre problemele pe care le are România, spre viitorul copiilor noștri și sper ca împreună să lăsăm ceva în urma noastră de care să nu ne fie rușine. Încă o dată, vă urez mult succes în tot ceea ce faceți, mai ales că am înțeles de la domnul președinte Ioan LUCIAN că suntem printre primele 10 județe în care s-a semnat acest protocol, ceea ce ne onorează și ne responsabilizează în același timp. Urez mult succes, încă o dată, în tot ceea ce faceți și sunteți bineveniți în Maramureș.”
Prezenți de asemenea la eveniment, atât primarul municipiului Baia Mare, domnul Cătălin CHERECHEȘ, cât și președintele Consiliului Județean, domnul Gabriel Valer ZETEA, au salutat inițiativa: “Vă sunt alături în acest demers de coagulare a mișcării patronale și aveți sprijinul meu”, a subliniat președintele Consiliului Județean.
“Camera de Comerț și Industrie Maramureș, ca reprezentant al oamenilor de afaceri, va adera la acest parteneriat. Ne bucurăm de acestă colaborare și sperăm să avem mult succes”, a ținut să precizeze reprezentantul CCI.
“Orice entitate economică și mai ales entitățile cu capital privat, nu pot să funcționeze fără ingineri. AGIR România prin sucursala Maramureș, se implică în acțiunile societăților comerciale tehnologizate și supertehnologizate prin inginerii noștri, prin membrii noștri fără de care, probabil nu ar putea să funcționeze aceste instituții. Rodul muncii inginerilor se reflectă în buget, în activitatea socială și nu în ultimul rând, în viața de zi cu zi.”, a subliniat în discursul său președintele AGIR, domnul Dinu Darabană, semnatar al Acordului.
Domnul Ovidiu Goga, inițiatorul unei asociații patronale care a pornit în mod consistent și vertiginos în existența patronală a Maramureșului, reprezentantul UNPR în județul Maramureș, a menționat că “încercăm să contribuim, din perspectivă patronală, cu experiența pe care o avem la dezvoltarea acestui județ și la consolidarea capitalului românesc zonal. Această consolidare trebuie să se facă prin cooperare pe domenii de activitate și dacă reușim, cu sprijinul UNPR sperăm să putem și exporta acest capital, adică firmele noastre să intre în colaborări fructuoase, profitabile cu entitățile străine, ceea ce la ora actuală nu se întâmplă. Sper ca acest protocol să capete contur din ce în ce mai relevant în următorii ani.”
“Am salutat cu deosebită bucurie această inițiativă și doresc să felicit inițiatorii pentru organizarea impecabilă a evenimentului la care au aderat organizații puternice din Maramureș. Sunt convins că este de bun augur, mai ales că ne-am dorit de foarte multă vreme să existe această deschidere despre care s-a discutat și cu domnul președinte Ioan LUCIAN cu ocazia vizitei delegației din China în Baia Mare”, a precizat domnul Ioan Ștefan PASKUCZ, președintele Ordinului Arhitecților din Romania, sucursala Maramureș.
“Vreau să vă mulțumesc că v-ați îndreptat atenția către județul nostru și, după cum ați spus că este printre primele 10 județe în care se implementează acest parteneriat, e cu atât mai bine venit acest demers, cu atât mai mult cu cât județul Maramureș duce lipsă de investiții și chiar la nivel național este o problemă cu capitalul autohton. Atât personal, cât și partidul din care fac parte, credem într-o colaborare cât mai strânsă între organizațiile patronale și factorii politici și trebuie să existe schimb de idei prin această colaborare, pentru că avem nevoie de expertiza a cât mai multor experți din domeniu,” a menționat deputatul USR de Maramureș, domnul Vlad DURUȘ, prezent în calitate de invitat.
Organizațiile care și-au dat acordul pentru semnarea parteneriatului au fost: Uniunea Națională a Patronatului Român (UNPR), Camera de Comerț și Industrie Maramureș, Asociația Generală a Inginerilor din România (AGIR), Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor și Asistenţilor Medicali din România, Filiala Maramureş, Colegiul Farmaciştilor din România, Filiala Maramureș, Ordinul Arhitecților din România, Sucursala Maramureș.
La eveniment au participat, în calitate de observatori, reprezentanţi ai instituţiilor județului Maramureș, precum şi jurnalişti.
Biroul de Presă
Uniunea Națională a Patronatul Român
sursă foto – Prefectura Maramureș