Membră a Federaţiei Patronilor Bihor, Karina Ochiș a primit premiul Quilly, în Hollywood, California!
16/10/2017Județul Alba din nou pe harta mișcării patronale
23/10/2017Așa poate fi numită întâlnirea dintre Prim-Ministrul Mihai TUDOSE și delegația Uniunii Naționale a Patronatului Român (UNPR), de la Palatul Victoria, din data de 16 octombrie 2017.
O oră și 14 minute a durat întrevederea la care Primul Ministru a hotărât să se prezinte într-o formulă consistentă, avându-i alături pe: Marcel CIOLACU – Viceprim-Ministru, Ramona Ioana LOHAN – Consilier de Stat, Daniela PESCARU – Secretar de Stat la Ministerul Finanțelor, Gabriel ANDRONACHE – Consilier de Stat pentru Expansiune Economică și Felix RACHE – Consilier de Stat.
Delegația Uniunii Naționale a Patronatului Român, condusă de Președintele Ioan LUCIAN și din care au mai făcut parte: Laura CIUHU, Ștefan TUDOR, Marin-Viorel DICA, Freddy ABRAMOVICI, Liliana LUCIAN și Gheorghe BARNA, i-a înmânat Primului Ministru o mapă cu cinci propuneri concrete, care să eficientizeze și să dinamizeze relația dintre Guvernul României și reprezentanții mediului de afaceri românesc.
“Apreciem, domnule Prim-Ministru, deschiderea pe care o manifestați pentru un dialog real și eficient cu Uniunea Națională a Patronatului Român și dorim să vă spunem, de la început, că ne dorim un parteneriat cu Guvernul României eficient și cu o implicare activă a Confederației noastre patronale. Nu am venit să ne plângem de ceea ce nu merge bine, ci am venit cu propuneri concrete care, în opinia noastră, pot contribui la îndreptarea a ceea ce nu funcționează bine între Guvernul României și mediul de afaceri”, a subliniat Președintele Ioan LUCIAN în cuvântul de deschidere al întâlnirii.
După ce a analizat propunerile din mapa prezentată de delegația UNPR, Primul Ministru a transmis, scurt și la obiect, delegației UNPR, că este de acord cu trei din cele cinci propuneri, pe una o mai analizează, iar la propunerea cu care nu este de acord, are o contra-propunere.
Cele cinci propuneri ale UNPR, sunt:
- Atribuirea unei funcții de Secretar de Stat, în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, confederațiilor patronale.
- Realizarea unor întâlniri periodice (semestrial) între Prim-Ministrul României și confederațiile patronale.
- Sprijinirea internaționalizării firmelor românești de către Guvernul României.
- Susținerea inițiativei Uniunii Naționale a Patronatului Român de către Prim-Ministrul României de a fi acceptat ca partener-consultant al Ministerului Transporturilor în demersul de a realiza infrastructura rutieră în România.
- Organizarea Forumului Patronatelor din România sub înaltul patronaj al Guvernului.
Propunerile acceptate de Primul Ministru, sunt:
- Organizarea Forumului Patronatelor din România sub înaltul patronaj al Guvernului.
- Realizarea unor întâlniri periodice (semestrial) între Prim-Ministrul României și confederațiile patronale.
- Sprijinirea internaționalizării firmelor românești de către Guvernul României.
Propunerea pe care o mai studiază, este: Susținerea inițiativei Uniunii Naționale a Patronatului Român de către Prim-Ministrul României de a fi acceptat ca partener-consultant al Ministerului Transporturilor în demersul de a realiza infrastructura rutieră în România.
Propunerea cu care nu este de acord, este: Atribuirea unei funcții de Secretar de Stat, în Ministerul pentru Mediul de Afaceri, confederațiilor patronale.
“Nu sunt de acord cu propunerea ca mediului de afaceri să i se atribuie o funcție de Secretar de Stat în cadrul Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în schimb, am hotărât, pe loc, ca domnul Gabriel ANDRONACHE – Consilier de Stat pentru Expansiune Economică, să răspundă direct de relația între Primul Ministru al României și reprezentanții mediului de afaceri”, a precizat Primul Ministru, Mihai TUDOSE.
Au mai fost abordate, la această întâlnire, subiecte precum splitarea TVA-ului, efectele mutării CAS și CASS de la angajator la angajat, birocrația în instituțiile de stat, învățământul dual și consultarea efectivă și separată a mediului de afaceri din România, prin confederațiile patronale, înainte de luarea unor decizii de către Guvernul României, care privesc mediul de afaceri.
Modul deschis, direct și aplicat prin care Premierul Mihai TUDOSE a abordat dialogul cu reprezentanții UNPR, a fost pe placul acestora, dându-le speranța că de azi înainte, reprezentanții Guvernului îi vor considera cu adevărat parteneri pe reprezentanții mediului de afaceri, implicându-i în mod clar și concret în evoluția economiei românești.