Ioan Lucian

Presedinte Comisia TRANSPORT INFRASTRUCTURA CONSTRUCTII

0736 360 368

 

Comisia de transport, infrastructură și construcții

Transportul rutier în România are nevoie de o implicare mult mai activă în urgentarea construcției de tronsoane noi de autostradă, calitatea serviciilor și a materialelor utilizate în infrastructură fiind aspecte care nu pot fi neglijate.

În ceea ce privește transportul aerian, Comisia de transport, infrastructură și construcții militează pentru introducerea concurenței pe toate aeroporturile din România, această mișcare reprezentând o premisă a scăderii prețului biletelor de avion. De asemenea, solicitarea autorităților aeroportuare de a introduce noi zboruri internaționale de pe toate aeroporturile operabile va facilita dezvoltarea investițiilor străine în România.

Totoadată, funcționarea echilibrată și eficientă a organismului național este condiționată de producerea unor serii de bunuri și activități economice care pot să nu intre în sfera de interes economic. Construcția de drumuri și șosele, autostrăzi, căi ferate, mijloace de comunicație și construcții energetice sau cercetare științifică sunt câteva exemple de astfel de activități.