VIZIUNEA UNPR Platforma Program UNPR 2016 – 2020
13/04/2016Start pentru noii antreprenori – Federația Patronilor Bihor sprijină generația Millenials!
18/04/2016UNIUNEA NAȚIONALĂ A PATRONATULUI ROMÂN
Uniunea Națională a Patronatului Român (UNPR) este constituită ca organizație neguvernamentală, nonprofit, fără caracter politic, care cuprinde firme din sectorul privat cu capital integral românesc, mixt sau numai cu capital străin. A fost înființată în anul 1991, fiind prima Confederație patronală înregistrată în România.
UNPR este o uniune de federații patronale, cu patrimoniu propriu și personalitate juridică. În afara filialelor județene, din UNPR mai fac parte și asociațiile profesionale din diverse domenii de activitate, reprezentând ramuri și subramuri ale economiei naționale.
Scopul Uniunii este de a reprezenta, promova și apăra interesele membrilor săi, în mod deosebit, al companiilor mici și mijlocii.
Trecând printr-un proces profund de restructurare, UNPR se prezintă azi ca cea mai activă și dinamică confederație patronală din România, fiind prezentă în 21 de județe ale țării cu companii membre din toate domeniile economice.
Cele 18 comisii asigură prezența reală, profesională a UNPR în mediul de business și nu numai, fiind practic laboratoarele în care se nasc strategiile confederației legate de întreaga viață economică, socială, culturală și politică a României.
Cei 25 de ani de existență a UNPR îndreptățesc Uniunea să-și asume rolul de lider al coagulării și dinamizării mișcării patronale din România. De altfel, începând cu luna februarie a anului 2015 conducerea UNPR a demarat un turneu național care să cuprindă toate județele României, în urma căruia se va face o evaluare exactă a mișcării patronale din țara noastră.
Cei 12 vicepreședinți ai UNPR răspund de dezvoltarea regională a Confederației, ținând cont de regiunile de dezvoltare, conturate în România.
Programul de parteneriate pe care UNPR le-a realizat și le va realiza în continuare cu cele mai importante instituții locale și naționale, impun Confederația ca un partener serios, viabil și eficient pentru acestea.
Fondurile europene sunt un capitol pe care UNPR îl tratează cu cea mai mare responsabilitate, fiind un exemplu prin proiectele pe care le-au realizat membrii săi, demn de urmat și mobilizator în același timp.
Bogata experiență și zestre de relații internaționale acumulate pe parcursul celor 25 de ani de existență, se dorește a fi valorificată în folosul membrilor săi, care doresc să-și extindă portofoliul de afaceri în afara țării.
Exemplul cel mai elocvent este parteneriatul cu cea mai mare Confederație patronală din Ungaria, VOSZ, semnat în primăvara anului 2015, parteneriat ce a deschis largi perspective tranzacțiilor comerciale între mediile de afaceri din cele două țări.
Mișcarea patronală din România trebuie să ajungă la un alt nivel al evoluției sale, care să impună organizațiile patronale ca parteneri serioși, puternici, reali față de orice instituție și organizație din România.
UNPR a lansat un proiect, reflectat în Platforma-Program din cadrul Conferinței Naționale organizată în data de 18.03.2016 la Predeal, care să repoziționeze organizațiile patronale în mediul de afaceri din România. Acest proiect este numit UNPR în primul rând partener!